La Pota del Rei 2012 a Inca

0




La Pota del Rei que se celebraran el proper dissabte 21 de juliol, en el marc de les festes patronals de Sant Abdó i Sant Senén
Començaran la marxa amb un dinar conjunt a la plaça del Bestiar. Més tard sortiran, també juntes, en direcció a la Pota del Rei, on es durà a terme el simulacre de batalla amb globus d'aigua. Un speaker s'encarregarà d'explicar el context històric de la batalla i les evolucions dels dos bàndols. La celebració conclourà amb una festa d'escuma a la plaça de l'Ajuntament.


***

Tot estava disposat al Casal de Joves per celebrar el sorteig. L'antic bombo que decidia a principis del passat segle els noms dels joves cinquens que quedaven exempts de complir el servei militar, restaurat fa dos anys per elegir els protagonistes de la nova celebració 'inquera', estava preparat per decidir el nom de les principals figures de la festa, però només va ser usat per les corresponents fotos. Els dos aspirants van expressar la seva satisfacció per representar als protagonistes de la festa.





Una festa que enguany presentarà algunes novetats. Se suprimeixen les carrosses perquè, segons el regidor José Pastor, "ralentien massa la marxa". Així, les deu colles que, fins ara, s'han presentat, cinc per a cada bàndol en contesa.
Es van presentar ahir al sorteig que s'havia de dur a terme al Casal de Joves de la ciutat del Raiguer. Però no hi va haver cap discussió: Antoni Figuerola, 'Floret', de 38 anys, i José Valle, de 17, han de prestar aquest any els seus rostres a les figures del monarca cristià i del líder moro, respectivament.